معروف ترین نماهای دنیا

معروف ترین نماهای دنیا

هنگامی که برای اولین بار به یک ساختمان نگاه می کنید، آنچه که در همان ابتدا توجه شما را به خود جلب می کند، نمای آن است. نما (به انگلیسی Facade) پوسته هر ساختمان است و نقش بسیار مهمی در زیبایی و جذابیت آن ایفا می کند. از طرفی نمای یک خانه یا ساختمان زیبا تاریخچه و ویژگی‌های آن را حتی با یک نگاه کوتاه نیز نمایان می‌کند. بسیاری از طراحان معماری معتقدند که نمای ساختمان هم، مانند طراحی داخلی آن بر نظر بیننده تاثیر زیادی دارد.
در طراحی نما، معماران و سازندگان با توجه به شرایط آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی، تعداد طبقات ساختمان، سلیقه افراد و بودجه آن ها اقدام به انتخاب نوع مصالح می کنند. یکی از رایج‌ترین نوع معماری‌های نمای ساختمان، سبک شینگل (Shingle Style) است که در کشورهای آمریکایی و کانادایی رواج دارد.
در این مطلب، ضمن معرفی این سبک از معماری ساختمان، به زیباترین ساختمان‌های دنیا از نظر سبک شینگل می‌پردازیم.

سبک شینگل چیست؟

شینگل یکی از متریال هایی است که به عنوان پوشش در ساخت سقف‌های شیب‌دار استفاده می‌شود. امروزه در بسیاری از کشورها، به ویژه کشورهای آمریکایی و کانادایی، از شینگل به عنوان پوشش اصلی سقف و نمای ساختمان استفاده می‌شود.
شینگل، لایه ای از جنس قیر فرآوری شده است و از مشتقات نفت، سیلیس و لایه‌های مختلف ساخته می‌شود. این نوع سقف با لایه‌ای از جنس فایبرگلاس مقاوم‌سازی می‌شود و رنگ‌پردازی سطح آن نیز با گرانول‌های سنگی می‌باشد که این امر باعث ثبات رنگی سقف شینگل می‌شود.
سقف شینگل در انواع و کیفیت های متنوعی به بازار ارائه می‌شود، اما به طور کلی تمام پوشش‌های سقف شینگل دارای ویژگی های مشترکی از جمله مقاومت در برابر رطوبت و باد و حرارت، طول عمر بالا، نصب آسان، قابلیت نصب در هر ساختمانی با سقف شیب‌دار، انعطاف پذیر و دارای رنگ های متفاوت می باشد.
پوشش سقف شینگل در کشورهای آمریکایی و کانادا سالهاست که رواج پیدا کرده است. به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد و مقاومت بالای آن، 80 درصد از ساختمان‌های این کشورها از پوشش شینگل بر روی سقف‌ها استفاده می‌کنند. به این نوع سبک از ساختن سقف، سبک شینگل می‌گویند.

زیباترین نماهای شینگل در دنیا

در زیر به معرفی زیباترین ساختمان‌های سبک شینگل می‌پردازیم.
نمای ساختمان  ایزاک بل (The Isaac Bell House)

نمای خانه و آتلیه فرانک لوید رایت

خانه و آتلیه فرانک لوید رایت (Frank Lloyd Wright Home and Studio) نیز یک خانه تاریخی است که فرانک لوید رایت معمار، آن را در سال 1909 به شکل کنونی بازسازی کرد. این خانه که با سبک شینگل ساخته شده است در خیابان شیکاگو در اوک پارک ایالت ایلینوی آمریکا (Oak Park, Illinois) واقع شده است.

نمای ساختمان  ایزاک بل (The Isaac Bell House)

خانه ایزاک بل یک بنای تاریخی و ملی آمریکا است که در خیابان پِری (Perry Street) در شهر نیوپورت، ایالت رُد آیلند (Newport, Rhode Island) آمریکا واقع شده است. نام دیگر این بنا ادنا ویلا (Edna Villa) می‌باشد که یکی از زیباترین ساختمان‌ها با معماری سبک شینگل است. معماران و طراحان کمپانی مک‌کیم، مید اند وایت خانه ایزاک بل را در عصر طلایی آمریکا بنا نمودند. در آن زمان، نیوپورت انتخاب بسیاری از خانواده‌های ثروتمند آمریکایی برای اقامت در فصل تابستان بود.
نمای خانه و آتلیه فرانک لوید رایت
نمای شینگل ساختمان کرگساید

نمای شینگل ساختمان کرگساید

این خانه (Kragsyde) که با سبک شینگل در سال 1883 تا 1885 در ماساچوست آمریکا ساخته شده بود، در سال 1929 تخریب شد. اگر چه از زمان تخریب آن مدت زیادی می‌گذرد، اما هنوز هم به عنوان یکی از ساختمان‌های زیبای دارای سقف شینگل شناخته می‌شود.

خانه ویلیام واتس شرمن (The William Watts Sherman House)

این خانه که به خانه پرزیدنت (President’s House) هم معروف است، توسط معماری آمریکایی به نام ریچاردسون در سال 1875 در نیوپورت ایالت رُد آیلند بنا شد. این بنا یکی از زیباترین و تاریخی‌ترین بناهای سبک شینگل است.

نمای شینگل نامکیگ (Naumkeag)

نامکیگ یکی از خانه‌های سبک شینگل است که در گذشته خانه یکی از وکیلان سرشناس آمریکایی به نام جوزف هوجز چوئیت (Joseph Hodges Choate) بوده است و در ایالت ماساچوست واقع شده است. این خانه 44 اتاق دارد و در سال 1886 توسط معماران کمپانی مک‌کیم، مید اند وایت ساخته شده است.
این خانه به دلیل داشتن باغ‌های بزرگ خود مشهور است. این باغ‌ها را طراحی سرشناس به نام فلچر استیل (Fletcher Steele) طراحی کرده است. خانه نامکیگ در حال حاضر به عنوان موزه‌ای در آمریکا کاربرد دارد.
نمای ساختمان هیلز هاوس (Hills House)
نمای شینگل نامکیگ (Naumkeag)

نمای ساختمان هیلز هاوس (Hills House)

هیلز هاوس یک موزه تاریخی است که در شهر هادسون، ایالت نیوهمپشایر آمریکا واقع شده است. این خانه در سال 1890 توسط یک فرد نیکوکار ساخته شده است و یکی از زیباترین نمونه‌های سبک شینگل در معماری است. این خانه در حال حاضر به عنوان موزه و محلی برای ملاقات افراد استفاده می‌شود.

مارکهام هاوس نمای شینگل

مارکهام هاوس (Markham House) اقامتگاهی تابستانه و ییلاقی است که در شهر دابلین در ایالت نیوهمپشایر آمریکا واقع شده است. این خانه در سال 1898 ساخته شده و یکی از نمونه‌های زیبای سبک شینگل در معماری است.

مارکهام هاوس نمای شینگل
نمای شینگل ساختمان راپس اند

کلیسای هالی اینوسنتس اپیسکوپال

این کلیسا (Holy Innocents Episcopal Church) در سال 1881 در نیوجرزی آمریکا توسط برادران ویلسون ساخته شد. این کلیسا یکی از زیباترین بناهای سبک شینگل در آمریکا است.

نمای شینگل ساختمان راپس اند

راپس اند خانه ییلاقی تاریخی است که در شهر فیپسبرگ در ایالت مین آمریکا واقع شده است. این خانه (Ropes End) در سال 1898 ساخته شده و نمونه‌ای زیبا از سبک شینگل در معماری است.
کلیسای هالی اینوسنتس اپیسکوپال
نمای بنای ویلیام جی. لو (William G. Low House)

نمای بنای هایلندز (Highlands)

هایلندز اقامتگاهی خصوصی است که در خیابان هایلندز در ایالت نیو ساوت ولز در شهر سیدنی استرالیا واقع شده است. طراح معماری این بنا جان هاربری هانت بوده که آن را از سال 1890 تا 1893 به سبک شینگل ساخته است.

نمای بنای ویلیام جی. لو (William G. Low House)

خانه ویلیام جی. لو که در شهر بریستول ایالت رُد آیلند آمریکا واقع شده، در سال 1887-1886 و با سبک شینگل بنا شد. معمار این بنا چارلز فولن مک‌کیم (Charles Follen McKim) بوده است.

نمای بنای هایلندز (Highlands)

مرغوب ترین پوشش سقف شینگل در ایران

ویژگی‌های سقف شینگل

سقف‌های شینگل به دلیل داشتن ویژگی‌های مناسب، در ساخت سقف‌های شیب‌دار مورد استفاده قرار می‌گیرد. از ویژگی‌های آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
مقاومت بالا در برابر باد و طوفان : به دلیل استفاده از چسب و نوار در اجرا و پیاده سازی پوشش سقف شینگل، این پوشش در برابر باد و طوفان بسیار محکم و مقاوم است. در کشورهای آمریکایی و کانادا به دلیل طوفان‌های شدید و برف و باران بسیار، این نوع پوشش سقف بهترین گزینه برای انتخاب می‌باشد.

مقاومت در برابر آتش‌سوزی: یکی دیگر از مزایای پوشش سقف شینگل، مقاومت آن در برابر حرارت و آتش‌سوزی می‌باشد. این نوع سقف، با حرارت زیاد و آتش‌سوزی از بین نمی‌رود. از طرفی، برخی از پوشش‌های سقف‌ها، در هنگام آتش‌سوزی باعث افزایش حریق و یا انفجار می‌شوند اما پوشش سقف شینگل به دلیل مقاومت بالا، آتش‌سوزی را تشدید نمی‌کند.

انعطاف پذیری بالا: انعطاف پذیری بالای سقف‌های شینگل یکی از مزایای مهم این متریال است که آن را به انتخابی مناسب برای استفاده بر روی سقف‌های شیب‌دار تبدیل کرده است.
استحکام بالا در برابر گرما و سرما: یکی دیگر از نکات مثبت پوشش شینگل، استحکام بالای آن در مقابل تغییرات دما است. انقباض و انبساط دما باعث فرسودگی و خرد شدن سقف شینگل نخواهد شد.
رنگ بندی متنوع: تنوع رنگی سقف شینگل نیز یکی از دلایل رواج این نوع پوشش سقفی است.

تاریخچه سبک شینگل

شرکت معماری مک‌کیم، مید اند وایت (McKim, Mead and White) و شرکت معماری پیبادی اند استرنز (Peabody and Stearns) دو شرکت مشهور آمریکایی بودند که در رواج سبک شینگل در قرن نوزدهم نقش بسزایی داشتند. آن‌ها با ساخت کلبه‌های ساحلی بزرگ در نیوپورت، رُد آیلند و ایست همپتون آمریکا به گسترش این سبک از معماری پرداختند. یکی از زیباترین و مشهورترین خانه‌های سبک شینگل در آمریکا خانه “کرگساید” بود که در سال 1882 توسط معماری به نام نیکسون بلک (Nixon Black) از کمپانی پیبادی اند استرنز ساخته شد. کرگساید روی سواحل صخره‌ای شهرک منچستر-بای-د-سی (Manchester-By-the-Sea) در ایالت ماساچوست آمریکا ساخته شده است و تمامی اصول سبک شینگل در آن رعایت شده است. خانه ویلیام جی. لو نیز یکی دیگر از نمونه‌های زیبای سبک شینگل است که در سال 1887 توسط کمپانی مک‌کیم، مید اند وایت طراحی شد.
سبک شینگل بعدها در آن سوی آمریکا نیز گسترش پیدا کرد. معماری کانادایی به نام جان هاربری هانت (John Horbury Hunt) این سبک از معماری سقف را در قرن نوزدهم وارد استرالیا کرد. هنوز هم برخی از بناهایی که او در استرالیا ساخته است، پا بر جا است و در لیست میراث فرهنگی این کشور ثبت شده است. هایلندز (Highlands) و پیبراک (Pibrac) بناهایی هستند که در سیدنی استرالیا واقع شده اند و به سبک شینگل ساخته شده‌اند.

Pin It on Pinterest

Share This