معروف ترین نماهای دنیا
در طراحی نما، معماران و سازندگان با توجه به شرایط آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی، تعداد طبقات ساختمان، سلیقه افراد و بودجه آن ها اقدام به انتخاب نوع مصالح می کنند. یکی از رایجترین نوع معماریهای نمای ساختمان، سبک شینگل (Shingle Style) است که در کشورهای آمریکایی و کانادایی رواج دارد.
در این مطلب، ضمن معرفی این سبک از معماری ساختمان، به زیباترین ساختمانهای دنیا از نظر سبک شینگل میپردازیم.
سبک شینگل چیست؟
شینگل، لایه ای از جنس قیر فرآوری شده است و از مشتقات نفت، سیلیس و لایههای مختلف ساخته میشود. این نوع سقف با لایهای از جنس فایبرگلاس مقاومسازی میشود و رنگپردازی سطح آن نیز با گرانولهای سنگی میباشد که این امر باعث ثبات رنگی سقف شینگل میشود.
سقف شینگل در انواع و کیفیت های متنوعی به بازار ارائه میشود، اما به طور کلی تمام پوششهای سقف شینگل دارای ویژگی های مشترکی از جمله مقاومت در برابر رطوبت و باد و حرارت، طول عمر بالا، نصب آسان، قابلیت نصب در هر ساختمانی با سقف شیبدار، انعطاف پذیر و دارای رنگ های متفاوت می باشد.
پوشش سقف شینگل در کشورهای آمریکایی و کانادا سالهاست که رواج پیدا کرده است. به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد و مقاومت بالای آن، 80 درصد از ساختمانهای این کشورها از پوشش شینگل بر روی سقفها استفاده میکنند. به این نوع سبک از ساختن سقف، سبک شینگل میگویند.
زیباترین نماهای شینگل در دنیا
نمای خانه و آتلیه فرانک لوید رایت
نمای ساختمان ایزاک بل (The Isaac Bell House)
نمای شینگل ساختمان کرگساید
این خانه (Kragsyde) که با سبک شینگل در سال 1883 تا 1885 در ماساچوست آمریکا ساخته شده بود، در سال 1929 تخریب شد. اگر چه از زمان تخریب آن مدت زیادی میگذرد، اما هنوز هم به عنوان یکی از ساختمانهای زیبای دارای سقف شینگل شناخته میشود.
خانه ویلیام واتس شرمن (The William Watts Sherman House)
این خانه که به خانه پرزیدنت (President’s House) هم معروف است، توسط معماری آمریکایی به نام ریچاردسون در سال 1875 در نیوپورت ایالت رُد آیلند بنا شد. این بنا یکی از زیباترین و تاریخیترین بناهای سبک شینگل است.
نمای شینگل نامکیگ (Naumkeag)
این خانه به دلیل داشتن باغهای بزرگ خود مشهور است. این باغها را طراحی سرشناس به نام فلچر استیل (Fletcher Steele) طراحی کرده است. خانه نامکیگ در حال حاضر به عنوان موزهای در آمریکا کاربرد دارد.
نمای ساختمان هیلز هاوس (Hills House)
مارکهام هاوس نمای شینگل
مارکهام هاوس (Markham House) اقامتگاهی تابستانه و ییلاقی است که در شهر دابلین در ایالت نیوهمپشایر آمریکا واقع شده است. این خانه در سال 1898 ساخته شده و یکی از نمونههای زیبای سبک شینگل در معماری است.
کلیسای هالی اینوسنتس اپیسکوپال
نمای شینگل ساختمان راپس اند
نمای بنای هایلندز (Highlands)
نمای بنای ویلیام جی. لو (William G. Low House)
خانه ویلیام جی. لو که در شهر بریستول ایالت رُد آیلند آمریکا واقع شده، در سال 1887-1886 و با سبک شینگل بنا شد. معمار این بنا چارلز فولن مککیم (Charles Follen McKim) بوده است.
مرغوب ترین پوشش سقف شینگل در ایران
ویژگیهای سقف شینگل
مقاومت در برابر آتشسوزی: یکی دیگر از مزایای پوشش سقف شینگل، مقاومت آن در برابر حرارت و آتشسوزی میباشد. این نوع سقف، با حرارت زیاد و آتشسوزی از بین نمیرود. از طرفی، برخی از پوششهای سقفها، در هنگام آتشسوزی باعث افزایش حریق و یا انفجار میشوند اما پوشش سقف شینگل به دلیل مقاومت بالا، آتشسوزی را تشدید نمیکند.
انعطاف پذیری بالا: انعطاف پذیری بالای سقفهای شینگل یکی از مزایای مهم این متریال است که آن را به انتخابی مناسب برای استفاده بر روی سقفهای شیبدار تبدیل کرده است.
استحکام بالا در برابر گرما و سرما: یکی دیگر از نکات مثبت پوشش شینگل، استحکام بالای آن در مقابل تغییرات دما است. انقباض و انبساط دما باعث فرسودگی و خرد شدن سقف شینگل نخواهد شد.
رنگ بندی متنوع: تنوع رنگی سقف شینگل نیز یکی از دلایل رواج این نوع پوشش سقفی است.
تاریخچه سبک شینگل
سبک شینگل بعدها در آن سوی آمریکا نیز گسترش پیدا کرد. معماری کانادایی به نام جان هاربری هانت (John Horbury Hunt) این سبک از معماری سقف را در قرن نوزدهم وارد استرالیا کرد. هنوز هم برخی از بناهایی که او در استرالیا ساخته است، پا بر جا است و در لیست میراث فرهنگی این کشور ثبت شده است. هایلندز (Highlands) و پیبراک (Pibrac) بناهایی هستند که در سیدنی استرالیا واقع شده اند و به سبک شینگل ساخته شدهاند.